Koha e Përgatitjes: 40 min
800gr patate të vogla të pastruara dhe të prera në copa
2 qepë, prerë në gjysma dhe feta
4 thelpinj hudhër, të grira përafërsisht
1 lugë çaji ose 1 lugë gjelle rigon i tharë ose rigon të freskët të grirë
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 limon, i prerë në feta
4 domate të mëdha, të prera në feta
4 fileta të freskëta peshku merluc pa lëkurë
1 dorë e madhe majdanos, i grirë përafërsisht
Udhëzimet
Ngrohni furrën në 200°C/180°C ventilator/gas 6. Në një tavë pjekjeje, shtoni patatet, qepën, hudhrën, rigonin dhe vajin e ullirit. Kriposni dhe piperosni, pastaj përzieni gjithçka për të mbuluar në mënyrë të barabartë me vaj. Piqeni për 15 minuta, kthejini përbërësit dhe piqeni për 15 minuta të tjera.
Shtoni fetat e limonit dhe domatet në tavën e pjekjes dhe piqeni për 10 minuta. Vendosni filetat e peshkut sipër perimeve dhe piqeni për 10 minuta shtesë.
Shërbejeni me majdanoz të shpërndarë mbi pjatë.