Koha e Përgatitjes: 45 minuta
1.5 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
150g kërpudha të egra të freskëta, të prera (si cremini, shiitake, dhe/ose kërpudha oyster)
1 filxhan qepë të ëmbla, të prera hollë
0.5 lugë gjelle hudhër të prerë hollë
100g spinaq i freskët, i grirë
4 vezë të mëdha
40ml qumësht i plotë
40ml krem gjysmë i plotë
0.5 lugë gjelle mustardë Dijon
0.5 lugë gjelle gjethe të freskëta trumze
1 majë lugë çaji kripë
1 majë lugë çaji piper i bluar
100g djathë Gruyère ose Mozzarella i grirë
Udhëzimet
Ngrohni furrën në 200°C.
Ndani lulelakrën në copa të vogla.
Në një tas të madh, përzieni së bashku kosin, ujin, paprikën dhe kumin deri sa të kombinohen.
Shtoni copat e lulelakrës në enë, mbulojeni me kapak dhe tundeni (ose përziejeni) deri sa të mbulohen plotësisht.
Shtoni thërrimet e bukës dhe një sasi të bollshme kripë dhe piper. Vendosni përsëri kapakun dhe tundeni sërish për të veshur lulelakrën me thërrime buke.
Shpërndani copat e lulelakrës mbi një fletë pjekjeje dhe piqni për 30 minuta deri sa të bëhen shumë krokante dhe të krisura.
Ndërkohë që lulelakra është duke u pjekur, përgatisni salcën duke përzier së bashku salcën chili të ëmbël, majonezën, lëngun dhe lëkurën e lime.
Për të shërbyer, mund të ngrohni tortillat në furrë të mbështjella me letër alumini për 5 minuta, ose t'i digjni me kujdes duke përdorur një flakë gazi të hapur.
Shërbejini tortillat të mbushura me lakër të kuqe, qepë të kuqe dhe avokado. Sipër vendosni lulelakrën krokante dhe spërkatni me salcën.