Peshk i Pjekur, Stili Grek

Koha e Përgatitjes: 40 min

  • patate të vogla të pastruara dhe të prera në copa 800gr patate të vogla të pastruara dhe të prera në copa
  • qepë, prerë në gjysma dhe feta 2 qepë, prerë në gjysma dhe feta
  • thelpinj hudhër, të grira përafërsisht 4 thelpinj hudhër, të grira përafërsisht
  • rigon i tharë ose rigon të freskët të grirë 1 lugë çaji ose 1 lugë gjelle rigon i tharë ose rigon të freskët të grirë
  • vaj ulliri 4 lugë gjelle vaj ulliri
  • limon, i prerë në feta 1 limon, i prerë në feta
  • domate të mëdha, të prera në feta 4 domate të mëdha, të prera në feta
  • fileta të freskëta peshku merluc pa lëkurë 4 fileta të freskëta peshku merluc pa lëkurë
  • majdanos, i grirë përafërsisht 1 dorë e madhe majdanos, i grirë përafërsisht

Udhëzimet

Ngrohni furrën në 200°C/180°C ventilator/gas 6. Në një tavë pjekjeje, shtoni patatet, qepën, hudhrën, rigonin dhe vajin e ullirit. Kriposni dhe piperosni, pastaj përzieni gjithçka për të mbuluar në mënyrë të barabartë me vaj. Piqeni për 15 minuta, kthejini përbërësit dhe piqeni për 15 minuta të tjera.

Shtoni fetat e limonit dhe domatet në tavën e pjekjes dhe piqeni për 10 minuta. Vendosni filetat e peshkut sipër perimeve dhe piqeni për 10 minuta shtesë.

Shërbejeni me majdanoz të shpërndarë mbi pjatë.